
Marzotto
W romantycznym mieście Vicenza w regionie Wenecja Euganejska powstała znakomita kawa Marzotto. Spółka Marzotto Torrefazione została założona przez ich właścicieli w okresie powojennym i za niedługo rozszerzyli ją do całego świata.
Nacisk na precyzyjne przygotowanie
Pierwotnie spółka skupiała się tylko na prażeniu kawy, później do obszaru swych zainteresowań przyłączyła także handel z jęczmieniem. Z czasem spółka Marzotto Torrefazione wybudowała sobie respektowaną reputację niezawodnego wspólnika, który swym klientom dostarcza produkty najwyższej jakości.
Jakość wyjątkowej kawy Marzotto potwierdza także fakt, że w porównaniu z pozostałymi rodzajami kawy, jest prażona w wyraźnie mniejszych dawkach, co zapewnia doskonałe prażenie poszczególnych ziaren. Jako jedna z ostatnich kaw jest w dodatku prażona metodą na ogniu podpalanym drzewem bukowym.
Staranny wybór jakościowych ziarn
Obecnie spółka Marzotto Torrefazione poświęca się produkcji kawy organicznej. Wybrane ziarna kawy Marzotto pochodzą ze znanych światowych regionów kawowych i mieszają się w doskonałe mieszanki włoskiej prażalni.

