
TRE FORZE!
Każdy łyczek pierwszorzędnej kawy Tre Forze! odkrywa unikatowość wyjątkowej mieszanki sycylijskiej. Jej unikatowy smak powstał już przed ponad 120 laty w małej wiosce na zboczach wulkanu Etna. Tamtejsza prażalnia codziennie przynosi dawno zapomnianą tajemnicę prawdziwego włoskiego espresso z powrotem do swej świetności.
Tre Forze! sprawia, że picie kawy staje się niezapomnianym przeżyciem
Ekskluzywność delikatnej kawy polega na unikatowym prażeniu tj. gorącym powietrzem z ognia podtrzymywanego przez drewno z drzew oliwnych. W gorącym słońcu sycylijskim i żyznej glebie wulkanicznej na zboczach Etny rosną drzewa oliwne pełne bogatych minerałów, które podczas palenia dodają powstającej mieszance zniewalający aromat korzenny.
Tradycyjne prażenie i ziarna najwyższej jakości
Doskonała precyzja i dokładność podczas przetwarzania jest pierwszym krokiem w drodze do urzekającej kawy. Tre Forze! jest wyprodukowana tylko z surowców najwyższej jakości. Ziarna Robusty dopełnione wyborowymi ziarnami kawy Arabica jakości najwyższej klasy pochodzą z najlepszych kawowych regionów świata i są gwarancją niezapomnianego przeżycia przy piciu mielonej kawy Tre Forze!. Podczas gdy standardowe prażalnie kawy przesiewają kawę przed prażeniem dwa razy, wyborowe ziarna dla kawy Tre Forze! są przesiewane i czyszczone pięciokrotnie, by do prażenia przedostać doprawdy tylko to najlepsze.
Kawa Tre Forze! ma mniejszą zawartość kofeiny, teiny i gorzkich związków, niż większość pozostałych kaw na rynku. Dzięki wolnemu prażeniu przy niskich temperaturach jest w dodatku usunięta zawartość garbnika i substancji, które powodują kwasowość i wyraźną gorzkość.
Bogata kultura sycylijska i sztuka gastronomiczna dzięki wyjątkowej kawie Tre Forze! jest nam o wiele bliżej. A więc możemy się delektować prawdziwym włoskim espresso.

